VERKOCHT Melkveebedrijf met een produktie van 800.000 L op 236 ha. Omgeving Provins, departement Seine-et-Marne (77) Ref. IVH 292

€ 3.870.000 exclusief

Omschrijving

Structuur:

Momenteel is de gekozen juridische structuur een EARL met 2 partners en 2 werknemers. De gronden staan op naam van een GFA van de familie en een deel op eigen naam.

Grond:

Het landbouwbedrijf heeft een OCG van 236 ha, waarvan 113 ha kan worden aangekocht en de rest in lange termijn pacht. De grond is tamelijk homogeen, mooi vlak, met de kwaliteit van leemgrond en leem/kleihoudende grond.

Het bouwplan is hoofdzakelijk gebaseerd op handelsgewassen:

Tarwe 102 ha (gemiddelde opbrengst 9 T/ha), bieten op contractbasis 32 ha, vlas(vezel) op contract  10 ha, gerst 9 ha, korrelmaïs 35 ha, maïs voor  inkuilen 25 ha, luzerne 8 ha, gras 12 ha.

De percelen zijn mooi groot en liggen binnen een straal van 6 km rond de gebouwen.

Grenzend aan de gebouwen ligt  15ha voor begrazing van melkvee. Indien de koper meer ha voor begrazing wil hebben dan dan kan een perceelruil op 20 ha geregeld worden.

Bedrijfsgebouwen:

In totaal is er ruim 5000m² gebouwen: 4 opslaggebouwen. Er is een jongveestal met ingestrooide ruimte en 75 plaatsen aan het voerhek en een voergang.  Drie sleuf silo’s voor kuilvoer.

Op 100 m van de oorspronkelijke gebouwen werd in 2006 een grote houten melkveestal (3200m²) gebouwd. De huidige 100 koeien zijn gehuisvest op een strobed met een mestgang, die geschoven wordt met een tractor naar een direct erachter gelegen overdekte mestopslag,  In het verlengde is er nog een grote ruimte met stro opslag.

De brede voergang met een voerhek loopt over de hele lengte van de stal.

Deze constructie is bedoeld om te evolueren. Door gebruik te maken van de opslag komt er plaats voor 150 koeien. Of het gebouw kan gespiegeld worden om zo plaats te creëren voor 200 /250 VL.

Het melken gebeurt in een Westfalia Roto melkstal, met identificatie, melkmeters en connectie met de 3 voerstations.

De kleine kalveren zitten er vlak naast in individuele boxen en vervolgens in collectieve iglo’s.

De boerderij heeft een eigen bron voor watervoorziening en beschikt over een eigen zuiveringsinstallatie voor het witte en groene afvalwater.

Veestapel :

De veestapel bestaat uit 100 melkkoeien en 90 vaarzen van alle leeftijden. Voornamelijk Prim-Holstein, maar er is begonnen met een 3 weg kruising. De gemiddelde melkproductie is 9000L/VL met percentages van 4.4 vet en 3.5 eiwit.

De gehaltes zijn hoog omdat alle melk van deze boerderij wordt gebruikt om kaas te maken.

De boerderij is de enige leverancier van een kaasfabriek die 500.000 liter verwerkt tot AOP <Brie de Melun>. Financieel is het contract met een gemiddelde prijs 0,43 €/L zeer interessant.

Momenteel huurt de kaasmaker een deel van de bedrijfsgebouwen. In het verkoopproject zal de kaasmaker verhuizen naar de overkant van de weg en daar zelf een nieuwe kaasfabriek bouwen. Deze heeft dan een grotere capaciteit om 1.000.000 L melk te kunnen verwerken. Hierdoor zou de melkproductie van het bedrijf geleidelijk kunnen worden verhoogd.

De boerderij heeft ook een zuivelreferentie met een andere kaasmakerij AOP  <Brie de Meaux> van

800.000 liter, maar op dit moment leveren ze slechts 300.000 liter. Ook hier is het contract lucratief op 0,40€/L.

In dit verband is een levering van 1.800.000 liter mogelijk tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Materiaal:

Het bedrijf is autonoom om al het landwerk te verrichten. Een lijst kan op aanvraag verkregen worden.

Woonhuis:

Dit is gelegen op het terrein van de boerderij en heeft een woonoppervlakte van 240 m ².  Het is een ruim, licht en echt goed gerenoveerd huis. De indeling is als volgt: hal,  woonkamer, keuken met bijkeuken. Op de eerste verdieping bevinden zich 4 slaapkamers en een badkamer. Op de tweede verdieping bevinden zich een gastenkamer en een zolder.

Een kleine bonus van dit huis is de inrichting van een ” Spa” ruimte: met douche, sauna en jacuzzi voor 6 personen.

In het verleden was er een winkel van 60m² voor de aanhuisverkoop aangrenzend aan het huis. De ruimte wordt nu gebruikt als  groot kantoor en hobbyruimte. Er is ook een garage voor twee auto’s van 60m².

Situatie:

De boerderij ligt in een klein gehuchtje , op 15 km van de stad Provins. Een stad met basisscholen, middelbaar onderwijs, universiteit, grote winkelcentra, een ziekenhuis etc..

Kortom een plek op het platteland, maar met dicht bij alle voorzieningen dichtbij en op slechts 80 km van het centrum van Parijs.

En op maar 450 km afstand van Breda.

DPB :

De hectarepremies bedragen ongeveer 68.000 euro voor 2020.

Prijs:

– Voor 113 ha land, bedrijfsgebouwen en -woning, uitrusting en vee,  overdracht van de pachtcontracten, overdracht van  premierechten over 236 ha, de contracten voor bieten en  vlas, demelkcontracten: AOP Brie de Melun +  AOP Brie de Meaux

Prijs  € 3.870.000 (excl. voorraden, excl. notariskosten, excl. bemiddelingskosten)

 

Genoemde vraagprijzen zijn indicatief, niet contractueel.
Zaken, cijfers en prijzen in de tekst kunnen afwijken van de werkelijkheid.
Informeer naar de laatste stand van zaken per e-mail; info@avs-europe.nl
Of bel Annemiek: 0033-7 86 28 07 79