Melkveebedrijf met 1.222.590 L melkreferentie op 98, 5 ha eigen grond. Departement Calvados (14), omgeving Falaise. Ref. IVH 322

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Structuur :

Het bedrijf wordt gemanaged door een echtpaar, met losse hulp voor het weekend 1 op 3 en vakanties.

Zeer rendabel bedrijf door goede grond en efficiënte bedrijfsvoering

Grond:

De 98.5 ha landbouwgrond is allemaal eigendomsgrond.

55 ha ligt direct aan de gebouwen, aan de overkant van het weggetje ligt 22 ha en dan zijn er nog 2 blokken van 9 ha op 4 km en op 15km bij Falaise.

Dit laatste perceel is echt blijvend grasland dus dient voor het beweiden van de pinken; dus daar is een goede drinkwatervoorziening en goede omheiningen.

Het bedrijf heeft gekozen om de melkkoeien niet te laten weiden.

Het bouwplan bestaat uit ongeveer 22 ha kuilmais en 22ha granen, de rest is grasland waar 4/5 sneden per jaar gemaaid kan worden. Er is een gewasruilplan met de buurman waardoor er daar ook 20ha maïs staat.

De grondsoort is echte klei met goede rendementen; er is hier geen beregening nodig. Er is een bron aanwezig voor de watervoorziening van de stal.

Bedrijfsgebouwen:

Bij aankomst is er een authentiek binnenerf met het imposante woonhuis en aan twee zijden de originele schuren in de steensoort die kenmerkend is voor de Calvados.

In 1999 is er een ligboxenstal met roostervloeren en mestputten gebouwd. In 2013 is deze uitgebreid waardoor de stal nu een totale oppervlakte van bijna 3000m² heeft. Mestopslag van ca 3.500m3 .De stal heeft 2 brede voergangen, ruime looppaden, veel lichtinval en een goede ventilatie via de zijkanten en open nokken. Er zijn goede looproutes naar de 2 Lely A4 robots (2013). Ook het aanschuiven van het voer en schuiven van de roostervloeren wordt gedaan door Lely robots.

In de ligboxenstal is ook een deel voor de grotere pinken en droge koeien, zodat eigenlijk de meeste dieren in deze stal zitten. De kalfjes zitten in Iglos tegen de stal aan. En zodra ze van de melk af zijn, kunnen ze naar een metalen loods in groepshokken op stro.

Verder staat er een loods voor de opslag van hooi en stro.

Het materiaal staat onder dak in de originele schuren. Daar is ook een werkplaats en worden produkten opgeslagen.

Naast de ligboxenstal ligt een lange sleufsilo van 50 bij 12 m voor de mais . Iets verderop liggen 5 sleufsilo’s van verschillende maten voor kuilgras , bierborstel  e.d..

Alles is perfect verhard met grotendeels  asfalt op het binnenerf, beton achter en rond de gebouwen en voor alle kuilplaten.

Een uitzonderlijk net bedrijf voor Frankrijk.

Veestapel:

De melkreferentie van 1.222.590L ligt bij Lactalis en wordt nu vol gemolken door 140 melkkoeien, hoofdzakelijk van het ras FLECHVIEH, een sterke, goedgespierde veestapel die rond de 8.200L gemiddeld zit. Verder is er ongeveer 110 stuks jongvee in diverse leeftijdsgroepen.

Veestapel is  100% uit inseminatie, heeft een goede gezondheidstatus en is gewend aan robotmelken en 0% begrazing.

Werktuigen: 

Een materieellijst is op aanvraag beschikbaar. Aanwezig zijn o.a. 2 trekkers, een voermengwagen , stikstofstrooier, 2 kiepwagens , een maaier en wierser, mestmixer.

De loonwerker wordt ingehuurd met een mestinjecteur, voor het inkuilen van het gras met een opraapwagen en het oogsten met  de graancombine en maïshakselaar.

Inzaaien wordt gedaan in samenwerking met de buurman akkerbouwer.

Woning:

Dit is een heel groot woonhuis (330m²) uit 1950, met een grote half open keuken met eetkamer; een ruime lichte woonkamer met openslaande deuren naar de tuin. Een bureau, wc en bijkeuken. Een ruime hal met toegang tot de kelder.

Op de bovenverdiepingbevinden zich 4 grote slaapkamers en een moderne badkamer.

Dan is er nog een tweede etage met 3 kamers die een opknapbeurt nodig hebben.

Op de tweede etage na is het huis zeer goed verbouwd; alles  met PVC kozijnen en dubbelglas. Vloerverwarming beneden en radiatoren boven. Verwarming met een warmtepomp, dus een voordelig, modern systeem. Alle muren en vloeren zijn geïsoleerd en alle elektra is vernieuwd.

De verbouwing is met goede materialen gedaan en geeft het huis een warme uitstraling.

Gite:

In één van de originele schuren is een deel verbouwd tot een vakantiehuisje van 60m². Het huisje bestaat uit  een woonruimte met open keuken, een halletje met badkamer en aparte wc en 2 slaapkamers.

Een eigen terrasje aan de achterkant, dus geheel onafhankelijk. Ideaal voor familie of verhuur.

Het is goed mogelijk om nog een gite te creëren als u meer gasten/toeristen zou willen ontvangen.

 Locatie:

Het bedrijf is gelegen aan de rand van het dorp. Vanuit het dorp kunnen kinderen met de schoolbus naar het grotere buurdorp (3km) met een kleuter-, lagere- en middelbare school bevinden en een supermarkt.

De grotere stad Falaise ligt op 15 km. Daar vindt u  een ziekenhuis, bioscoop, hypermarkten, bouwmarkten, trekkerdealers etc.

Ook Caen, waar universiteiten en alle administratieve hoofdkantoren zijn, ligt maar op 25 km.

Het bedrijf ligt goed bereikbaar naar de snelweg, dus de reistijd naar Nederland is minder dan 7 uur.

Bedrijfstoeslag:

De totale toeslag voor het bedrijf was in 2022 ongeveer €  28.000

Vraagprijs: Op aanvraag

Voor  96 ha eigendoms  grond ,de bedrijfsgebouwen , de woning en gite , de veestapel,  het materiaal en de toeslagrechten .

Exclusief de voorraden  , de 5% makelaarkosten, de notariskosten.

Genoemde vraagprijzen zijn indicatief, niet contractueel.
Zaken, cijfers en prijzen in de tekst kunnen afwijken van de werkelijkheid.
Informeer naar de laatste stand van zaken per e-mail; info@avs-europe.nl
Of bel Annemiek: 0033-7 86 28 07 79