Een heel goed draaiend familie bedrijf, 239 ha, 950.000 kg melkproductie, varkens mesterij en kippenschuren in de omgeving Laval, departement Mayenne. Ref. JH 326

€ 1.600.000 exclusief

Omschrijving

Te koop:

Uitstekend draaiend gemengd bedrijf, zeer geschikt voor een familie met meerdere medewerkers.. De bedrijfsgebouwen staan op ongeveer 6 ha en in ieder geval 183 ha in pacht er kan nog 45 ha bij gekocht worden Het gehele bedrijf bestaat uit 2 delen. Op het hoofdbedrijf bevinden zich de varkens, kippen en het melkvee. Op het tweede hoofdzakelijk voor meststieren.

Grond:

De bewerkbare vochthoudende leemgrond met hier en daar wat stenen. Alles is beploegbaar, 60 ha gedraineerd. Het bouwplan van 2023 was 130 ha koolzaad, gerst en tarwe, 50 ha maïs voor inkuil en 70 ha grasland voor hooi, weiland en inkuil.

Ligging percelen:

Het bedrijf ligt in een regio waar de percelen begrensd worden door heggen die goed onderhouden worden en dus geen probleem opleveren. Er ligt 80 ha rond om de gebouwen, wat het verweiden van de melkkoeien vergemakkelijkt.

De overige percelen, liggen zijn grenzend aan de hectares rond om de gebouwen. De percelen die het verst verwijderd zijn liggen op 7 km afstand.

Bedrijfsgebouwen:

Hoofdbedrijf:

Een grote ligboxen met een oppervlakte van 1250 m², ligboxen stal voor droogstaande koeien en vaarzen van 420 m². Een open ligstal, melkstal en voerinstallatie van 1200 m². Een schuur voor opslag spuitmiddelen, kalveren ( 3 tot 8 maanden) et schaftlokaal van 1000 m². Een hangar die dienst doet als opslag graan en voor klaarmaken voer voor de varkens van 900 m². In totaal 5 silo’s voor inkuil. Hangar voor materiaal van 470 m². Een hangar van 650 m² voor opslag stro en hooi. 2 kippenschuren van 400 m² elk. Een gebouw voor opvang van gespeende biggen van 300 m² en een gebouw voor afmesten varkens van 5 x 60 plaatsen en 3 x 130 plaatsen. Een woonhuis midden tussen alle bedrijfsgebouwen doet dienst als bureau, en (onbewoond) woonhuis met moderne keuken

2e Bedrijf:

Schuur met 60 plaatsen voor meststieren, en soms vaarzen van 1100 m². Een schuur voor stro en hooi van 600 m², 2 silo’s

Veestapel:

De veestapel bestaat uit 110 melkkoeien Prim Holstein die goed zijn voor een jaarlijkse melkproductie van 950.000 liters melk. En bijbehorend 104 vaarzen en kalveren.

De kippen en varkens zullen door de verkopers worden afgemest.

Werktuigen:

Aangezien de omvang van het bedrijf, zijn er bijna alle werktuigen aanwezig. Ze doen dan hoofdzakelijk beroep op een loonwerker voor het inkuilen. Al het materieel verkeert in zeer goede staat.

Materieellijst op aanvraag

Woning(en):

Zowel op het hoofd bedrijf en het 2e bedrijf is er een woonhuis aanwezig. Bij het hoofdbedrijf is er een mogelijkheid om een 2e huis erbij te kopen.

Alle huizen verkeren in zeer goede staat en zijn uitgerust met dubbele beglazing, etc

Beschrijving van de woonhuizen op aanvraag

Locatie:

Het bedrijf ligt in een gebied met volop een goede infrastructuur. Het gebied staat ook bekend om de paardensport.

In het dichtbij gelegen dorp op 3 km van het bedrijf, kunt u terecht voor de aanschaf van de eerste levensbehoeften. In het op km verder gelegen Laval bevinden zich nagenoeg alle voorzieningen als scholen, supermarkten

Op 15 km afstand van Laval, waar het meeste bevind, zoals, scholen supermarkten, bouwmarkten, ziekenhuis.

Bedrijfstoeslagrechten:

De bedrijfstoelage van 2023 bedroeg ruim € 65.000.

Vraagprijs:

Voor alle bedrijfsgebouwen hoofdbedrijf op een oppervlakte van 6 ha en het 2e bedrijf, het materieel (volgens lijst ), de 2 woonhuizen, de veestapel en toeslagrechten  en 183 ha pacht , is de vraagprijs :  1.600.000 €. of 2.200.000 € inclusief alle opties ( 2e woonhuis op hoofd bedrijf en aanvullende materieellijst ) Exclusief kosten en voorraden en 45 ha die te koop zijn.

Bijkomende kosten: Notaris- en overdrachtskosten en makelaarskosten. Samen ongeveer 10 % van de koopsom.

Genoemde vraagprijzen zijn indicatief, niet contractueel.
Zaken, cijfers en prijzen in de tekst kunnen afwijken van de werkelijkheid.
Informeer naar de laatste stand van zaken per e-mail; info@avs-europe.nl
Of bel Annemiek: 0033-7 86 28 07 79