Veehouderij met melk- en vleesvee op 130 ha in het departement Orne (61). Réf. IVH 321

€ 1.685.000 exclusief

Omschrijving

Structuur :

Het bedrijf heeft  rechtsvorm een  EARL, met 2 partners:  een echtpaar.

Grond:

De totale oppervlakte van het bedrijf bedraagt 130 ha.

64 ha wordt te koop aangeboden; maar deze 64 ha kunnen ook ook eerst in de vorm van langdurige pacht worden overgenomen.

De huiskavel bedraagt ongeveer 55 ha, op 2.5 km van het bedrijf ligt 15 ha, op 5 km  een blok van 9.5 ha, op 4 km een perceel van 4 ha en op 7 km nog 14 ha.  Dit zijn bijna allemaal ploegbare percelen. Er is 42 ha gedraineerd.

Op alle weidepercelen is zijn drinkbakken met leidingwater.

Het bouwplan is ongeveer  30 ha maïs , 30 ha tarwe , 10 ha gerst en 10 ha koolzaad, de rest is grasland. Het is mogelijk om 10ha luzerne te telen op een kalkrijk perceel.

De grondsoort is een mooie leemgrond, er zijn gedeeltes met een hoog kleigehalte, die gedraineerd zijn.

Zeer geschikt voor akkerbouw met goede rendementen.

Bedrijfsgebouwen:

Er zijn hier veel gebouwen met een ruime opzet en zeer functionele indeling.

De koestal heeft een oppervlakte van 1200m², met 72 dik ingestrooide ligboxen met  geïsoleerde vloeren, in de dichtevloer looppaden zijn er hydraulische mestschuiven, die over een rooster voor de dunne fractie schuiven en dan de rest op de ruime 500m² overdekte mestplaat schuiven.

Op het voerpad schuift een Lely Juno het voer aan; de ventilatoren, de open houten zijwanden   en vele lichtplaten zorgen voor een goed regelbaar stalklimaat.

Melkstal Delaval 2x 5 met automatische afname; en 1 stands Delaval voerautomaat waarin 2 broksoorten en doseerpomp voor  propyleen glycol .

Naast de koestal is de stal voor het mestvee  1600m² met ruime potstallen voor ongeveer 180 stieren, met automatische deuren van windbreekgaas. Ruime voerpad en stevig hekwerk.

Hiernaast staan 2 hoge stroloodsen 1000m² met een opslag (platte vloer) voor graan, sojaschroot e.d.

Tegenover de loodsen staat de kalver- en jongveestal, met grote schuifdeuren voor het uitmesten. Aan de voorkant staat hier een nieuwe machineloods tegenaan, ook met enorme schuifdeuren en een hoogte om te kunnen kiepen.

Hier bevindt zich tevens de werkplaats.

Achter de stallen is een grote sleufsilo 15x65m voor de mais met een asfaltbodem, en ernaast een iets kleinere silo voor het kuilgras.

Veestapel:

Er is hier een prachtige koppel van 50 PrimHolstein koeien en ongeveer 40 stuks jongvee. Het is een prachtige veestapel met hoogwaardige genetisch niveau, ingeschreven bij de UPRA ; met een jaargemiddelde van 11.000L bij de melkcontrole. Momenteel is er een melkreferentie van 502.000L bij Sodiaal maar bij installatie is er voor een jong stel 300.000L extra te verkrijgen.

Werktuigen: 

Lijst op aanvraag beschikbaar; er is veel nieuw en groot materiaal, maar er wordt momenteel ook loonwerk meegedaan. Dus niet alles hoeft over genomen te worden.

Woning:

Een goede woning staat voor aan het bedrijf,  woonkamer, half open keuken , bureau, 3 slaapkamers, wc, badkamer met inloopdouche, alles op de begane grond.  Op zolder kunnen eventueel meer slaapkamers gemaakt worden.

Centrale verwarming op diesel, een wat ouderwets  maar degelijk gebouwd huis met voldoende ruimte.

Locatie:

Net naast het bedrijf ligt 1 buurhuis, dit is familie van de huidige eigenaar; het ligt  buiten het zichtsveld.

Het bedrijf ligt op 2 km van het dorpje, en 7 km naar een iets groter stadje met een supermarkt, lagere en middelbare school , huisarts en veearts, coöperatie , trekkerdealer etc.

Op 30 km ligt Alençon. In deze stad vinden we ook alle grote supermarkten, een ziekenhuis , universiteiten, bioscoop, theater etc..

De afstand naar Breda bedraagt nog geen 600 km en dus kunt U de drukte van Parijs vermijden!

Bedrijfstoeslag:

De totale toeslag voor het bedrijf was in 2022 ongeveer 40.000€

Vraagprijs:

Voor  64 ha  grond ,de bedrijfsgebouwen en de woning  op 2 ha grond; de melkveestapel;  een deel van het materiaal;  de drainage en pachtoverdracht van 64 ha en de 130 toeslagrechten .

Prijs        1.685.000€    

Inclusief  2.5%  makelaarskosten voor de verkoper, exclusief 2.5% makelaarskosten voor de koper en exlusief notariskosten         

 

 

 

Genoemde vraagprijzen zijn indicatief, niet contractueel.
Zaken, cijfers en prijzen in de tekst kunnen afwijken van de werkelijkheid.
Informeer naar de laatste stand van zaken per e-mail; info@avs-europe.nl
Of bel Annemiek: 0033-7 86 28 07 79