VERKOCHT Melkveebedrijf met pluimveetak, 140 ha ; omg. Chateaubriant, departement. Maine et Loire (49), Ref. JS 306

€ 1.340.000 excl. kosten, exl. voorraden

Omschrijving

Te koop:

Modern melkveebedrijf met akkerbouw en pluimvee met een melkreferentie van 685.000 liter melk en 140 ha waarvan 100 ha aaneengesloten rond de gebouwen.

Algemeen:

Bij dit melkveebedrijf hoort een mooie ruime woning en als extra is er een rendabele tweede tak “volaille label” = vleeskuikens met kwaliteitskeurmerk.

Grond:

Het bedrijf beschikt over ca. 140 ha, waarvan ca. 100 ha aaneengesloten rond de gebouwen. Ca. 68 ha gaat in eigendom over, de rest in langdurige pacht. De grond is van goede kwaliteit, middelzware klei tot zware zavel. Er wordt op dit bedrijf geen beregening toegepast.

Gebouwen

De algemene indruk van de gebouwen is zeer verzorgd en goed onderhouden. De gehele melkveestapel bevindt zich onder 1 dak, totaal 2.250 m2. Het geheel is overzichtelijk en arbeidsvriendelijk ingericht. Het melkvee beschikt over 76 ligboxen met stro, automatische mestschuiven naar een overdekte vaste mestopslag en een lely melkrobot A3. De vloeibare fractie wordt opgeslagen in een open mestsilo van 340 M3.

Voor het jongvee en de droge koeien zijn aan de andere kant van de voergang strohokken met uitloop naar de aanliggende weide. De kalveren starten in eenlingboxen en gaan vervolgens naar groepsiglo’s met overdekte uitloop.

Voor de opslag van voer zijn 3 sleufsilo’s (totaal 1.100m2). Voor de opslag van werktuigen, hooi en stro is er een schuur van 420m2 voorzien van zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog twee hangars van resp. 170 en 130 m2. Er is een werkplaats van ca 120m2 met aansluitend aan de werkplaats een unit dienende tot kantoor/kantine.

In vijf vrijstaande schuren van ieder 400 m2 met een uitloop van ca. 1 ha worden “Label Rouge” vleeskuikens gehouden. Het totaalconcept en de ondersteuning vanuit de coöperatie vormen een stabiele en rendabele tweede tak die relatief weinig arbeid vergt.

Veestapel:

De HF veestapel bestaat uit 65 melkkoeien die goed zijn voor een jaarlijkse productie van ruim 600.000 kg melk. Er zijn 42 stuks jongvee.

Werktuigen:

In de koop zijn o.a. begrepen een verreiker, 2 tractoren, veldspuit en kunstmeststrooier. Daarnaast is in de regio een werktuigen coöperatie en meerdere goede loonwerkers aanwezig.

Woning:

De woning is ruim, modern en behaaglijk. Ondanks het feit dat de woning met bijgebouwen zich tussen de bedrijfsgebouwen bevindt is er een goede scheiding tussen privé en bedrijf. Indeling: Begane grond: Bijkeuken met toilet, woonkeuken met inbouwapparatuur, woonkamer, 3 slaapkamers en badkamer met toilet.

Verdieping: 3 slaapkamers, badkamer en toilet. Bij de woning staan nog een tweetal gebouwen waar eventueel ontwikkeling agro-toerisme mogelijk is.

Ligging:

De boerderij is vrij gelegen, op ca. 4 km van alle basisvoorzieningen. Voor de grote supermarkten, cooperatie en scholen voortgezet onderwijs is er de stad Segré-en-Anjou Bleu op 12 km en de stad Angers op ca. 40 km.

Vraagprijs:

Voor de woning en bijgebouwen, bedrijfsgebouwen, zonnepanelen, het materiaal, de veestapel, ledenkapitaal coöperatie, melkleverings- en toeslagrechten, pachtgrond en in totaal 68 ha agrarische grond en ondergrond gebouwen €1.340.000,- Exclusief aankoopkosten en exclusief voorraden