Goed draaiend vleesveebedrijf met vergister in het departement Dordogne (24) met ruim 240 ha grond Ref. JH 313

€ 6.500.000 excl. kosten, exl. voorraden

Omschrijving

Te koop:

Vleesveebedrijf met Blond d’Acquitaine koeien die als kalveren opgekocht en afgemest worden. 500 plaatsen en gemiddeld 800 koeien per jaar.  Eigen vervoer voor levering aan abattoir , supermarkten en slagerijen.

Grond:

Totale oppervlakte 240 ha waarvan 170 in eigendom en 70 ha in pacht.  Er is 80 ha gedraineerd en er kan ruim 100 ha beregend worden met een pivot en haspels.

Ligging percelen:

De percelen liggen vooral rondom de gebouwen. Enkele percelen op 3 km afstand.

Bedrijfsgebouwen:

Er zijn 2 nieuwe schuren die elk plaats bieden aan 250 dieren. De mogelijkheid bestaat een derde schuur te bouwen. Er is een schuur voor  de opvang van koeien met problemen.  Hangar voorzien van zonnepanelen voor de opslag van stro en hooi. Hangar met maïsdroger en opslag mais. Schuur voor de opslag van graan en krachtvoer. Tenslotte nog een hangar voor de opslag van het landbouwmaterieel.

Op het bedrijf staat een vergister voor alle mest op het bedrijf en aventuele graanafval van een lokale cooperatie, met opslag van gedroogde humus.

Veestapel:

De veestapel bestaat uit Blond d’Acquitaine koeien. De kalfvaarzen worden opgekocht en afgemest met maïs en andere granen afkomstig van het eigen bedrijf. Er zijn in totaal 500 plaatsen en het bedrijf levert gemiddeld 800 koeien aan het abattoire.

Werktuigen:

Alle werktuigen die nodig zijn voor het bedrijf, zijn aanwezig en verkeren in goede staat.

Daarnaast zijn er 4 vrachtwagens voor het transport van de dieren.

Lijst op aanvraag.

Bedrijfstoeslagrechten:

De bedrijfstoeslagrechten voor 2021 bedroegen ruim  € 127.500,–.

Lokatie:

In het dichtsbijzijnde plaatsje op 1 km afstand van het bedrijf vindt u nagenoeg alle voorzieningen: huisarts, veearts, scholen, banken, apotheek en supermarkten. De grotere stad Périgueux ligt op zo’n 20 km afstand.

Vraagprijs:

De vraagprijs voor het geheel met alle gebouwen, materieel, 4 vrachtwagens, 170 ha grond en de overname van 70 ha pachtgrond : € 6.500.000  Dit is inclusief de veestapel die op de dag van verkoop opnieuw geschat gaat worden, exclusief voervoorraad, exclusief notariskosten (5%) en exclusief honorarium AVS – GPFA  (in overleg vast te stellen).

 

 

 

Genoemde vraagprijzen zijn indicatief, niet contractueel.
Zaken, cijfers en prijzen in de tekst kunnen afwijken van de werkelijkheid.
Informeer naar de laatste stand van zaken per e-mail; info@avs-europe.nl
Of bel Annemiek: 0033-7 86 28 07 79