Loading...

Pluimveebedrijf met 120.000 mestkuikens en 45 ha land; omgeving Lamballe, dept Cöte d’Armor (22) Ref. JVS/267

€ 2.200.000 exclusief

Omschrijving

Algemeen:

Te koop: Een modern vleeskuikenbedrijf met 120.000 kuikens in 4 schuren , op een net en verhard ruim erf , voorzien van een mest composteer schuur, een management volgsysteem. Het bedrijf is  gelegen op een unieke locatie zonder directe buren en met 2 steden en de autoroute nabij. De afzet van slachtrijpe dieren is verzekerd met een contract van LDC. Opvallend: voor de mest wordt geld betaald: € 20,-/ton.  Er is een vergunning voor 150.000 dieren , er kan dus nog een schuur worden bijgebouwd waarvoor plaats is ingeruimd op het bestaande erf. Het bedrijf mest hennen en hanen, de bestemming is afzet aan McDonalds. Het bedrijf voldoet aan de eisen die afnemer stelt aan dierwelzijn , voeding en slachtgewicht. Het bedrijf beschikt oer het certificaat “Nature d’Eleveurs”. Dat houdt in dat het bedrijf aan de strenge eisen voor hygiëne en dierwelzijn voldoet; er is natuurlijk daglicht in de stallen en er is afleidingsmateriaal als pakken stro, pikblokken en springstokken.

Grond:

Bij het bedrijf hoort 45 ha land, grotendeels bouwland. De grondsoort is stevige kleigrond , zeer geschikt voor granen incl maïs. Er is een perceel van 20 ha grond in eigendom, dit perceel sluit aan bij de bedrijfsgebouwen. Verkoper besteed al het werk voor de graanbouw uit aan een loonwerker.

Er is een cultuurbegeleider die de ontwikkeling van het gewas volgt.en zorgt voor de gewasbescherming , de bemesting en de oogstmomenten. De granen ( gerst , tarwe en maïs) worden  als voer verkocht naar een varkensbedrijf.  Stro wordt gedeeltelijk gebruikt als strooisel in de kuikenstallen.

Bedrijfsgebouwen:

Stallen: De 4 stallen zijn allen aangesloten op het management-volgsysteem. Op de bedrijfscomputer, maar ook op de schermen die in elke stal hangen  kunnen alle gegevens worden uitgelezen. Er is een koppeling met de smartphone voor alarm, commando’s en voor het uitlezen van gegevens. Alle stallen beschikken over dwarsventilatie, ramen met rolluiken voor daglicht en vloeren van beton .

  • Opvl 1000 m2 .Gebouwd in 1980 , gerenoveerd
  • “        1000 m2. Gebouwd in 1985,           “
  • Opvl 2000 m2 . Gebouwd in 2012
  • “        2000 m2 . Gebouwd in 2016

De composteer schuur is 24×30 m voorzien van betonvloer.

De werktuigenberging is 12 x 24 m ook voorzien van betonvloer.

Deze hoge schuur kan ook voor stro opslag dienen.

Er staat ook een gekoelde kadaveropslag op het erf, op ruime afstand van de stallen en oprit.

Woning :

Verkoper woont in een mobilhome voorzien van overdekt terras op het erf. Deze mobilhome zit in de koop. Verder is recent een nabij gelegen woonboerderij aangekocht. Deze ruime woning met grote schuur moet helemaal gerenoveerd worden. Hier is op enige afstand tot het bedrijf een mooie woongelegenheid te creëren. Een nieuwe bedrijfswoning bouwen op het erf kan ook een overweging zijn. De mogelijkheid om dit te realiseren is toegezegd, maar moet wel officieel bevestigd worden.

Werktuigen:

Werktuigen voor onderhoud erf , afrollen van kuikenpapier in de stallen, tractor met kieper voor mesttransport naar de composteer schuur. Een verreiker met hulpstukken om compost op vrachtwagens te laden en om de mest om te zetten en een bestelwagen.

Bedrijfstoeslag:

Jaarlijks bedraagt de ha-toeslag ong. € 9.000,-

Sociaal:

Dit gedeelte van Bretagne is economisch welvarend, alle voorzieningen zijn op zeer korte afstand aanwezig. Bouwmaterialen, levensmiddelen, scholen,  huisarts en dierenartsenpraktijk op slechts enkele km’s afstand. De TGV stopt op 15 km afstand, de oprit naar de autoroute is er op 3 km.

Vraagprijs:

In de prijs inbegrepen zijn:  Erf en bedrijfsgebouwen op 2,7 ha terrein, 20 ha grond in eigendom, overname pacht  premierechten, mobiel home  te renoveren woonboerderij, werktuigen: Totaal € 2.200.000 excl aankoopkosten.

 

Genoemde vraagprijzen zijn indicatief, niet contractueel.
Zaken, cijfers en prijzen in de tekst kunnen afwijken van de werkelijkheid.
Informeer naar de laatste stand van zaken per e-mail; info@avs-europe.nl
Of bel Annemiek: 0033-7 86 28 07 79