Loading...

Melkveebedrijf nabij Mayenne, Dept Mayenne (53), 50 ha, productie 700.000 kg; ref IH-238

€ 1.071.000

Omschrijving

VERKOCHT*VERKOCHT*VERKOCHT!!

Algemeen
Dit aanbod betreft een mooi en compleet melkveebedrijf , machines en gebouwen zijn goed onderhouden en het vee verkeert in prima gezondheid.Een buitenkans voor een melkveehouder die direct van start wil op een efficiënt bedrijf en op een prachtige locatie. Mogelijkheden voor extra oppervlakte in samenspraak met verkoper.

Grond
Er hoort 37 ha eigendomsgrond bij dit bedrijf. Daarnaast is er 10 ha in pacht verkrijgbaar met een koopoptie op korte termijn. De overige 3,5 ha wordt overgedragen met een langlopend pachtcontracht. De gronden liggen gunstig rond de gebouwen. Alle gronden zijn van uitstekende kwaliteit en te omschrijven als « leemgrond met een diepe bouwvoor ». Tarweopbrengsten liggen hier rond de 8,5 ton/ha en dat zonder irrigatie ! Snijmaïs opbrengsten liggen rond 16 ton ds / ha.

Bedrijfsgebouwen
De melkkoeien zijn gehuisvest in een keurige vrijloopstal (1250 m2) met eenzijdige voergang. Achter het voerhek ligt een loopruimte met dichte vloer met toegang tot een afgescheiden en ingestrooide ligruimte. Buiten de stal aan de kant van de voergang bevinden zich 3 silo’s voor grondstoffen. Het vullen van de voermengwagen kan daardoor efficiënt plaatsvinden. Een hydraulisch aangedreven mestschuif deponeert de mest uit de loopruimte in een mestsilo. Deze ingegraven mestsilo is voldoende groot voor 5 maanden opslag. De inpandige melkstal is een goed functionerende 2×5 visgraatmelkstal van De Laval.De koelmachine voor de melktank is uitgerust met energie terugwinning.
Een 2e gebouw (1550 m²) is ingericht voor jongvee. Er is gekozen voor hetzelfde stalsysteem als voor de melkkoeien. Hier is de mestopslag echter inpandig en overdekt.
Gedeeltelijk dient dit gebouw ook voor de opslag van hooi, stro en graan. Een derde gebouw dient uitsluitend voor de opslag van tractoren en werktuigen. Er zijn twee betonnen sleufsilo’s en een betonnen plaat voor de opslag van kuilvoer.

Veestapel
Er is een kwalitatief hoogstaande melkveestapel betaande uit zowel zwartbonte – als roodbonte HF’s. De 90 melkkoeien produceren gemiddeld 8700 kg melk/jaar. De vaarzen kalven gemiddeld op 24 maanden voor de eerste keer , dat is jong voor Franse begrippen. In de koop zitten naast de melkkoeien ook de 90 stuks jongvee begrepen.

Werktuigen
In het aanbod zit 1 tractor van recente datum plus 2 oude tractoren. De aangeboden werktuigen zijn ; voermengwagen , stroblazer , ploeg , wagens , ook voor transport van balen , hooischudder en hooihark. De complete lijst met gegevens is op aanvraag beschikbaar. Verder is het bedrijf lid van een werktuig-coöperatie en werken buren samen bij de oogst.

Woning
Zowel de woning als de aangebouwde schuur zijn opgetrokken uit natuursteen en verkeren beiden in uitstekende staat. De woning is smaakvol gerenoveerd , heeft een woonoppervlakte van maar liefst 240 m2 en is geheel voorzien van dubbele beglazing. Indeling gelijkvloers : Eetkeuken , woonkamer , kantoor, badkamer en slaapkamer. Op de étage zijn er 4 slaapkamers , een badkamer en een apart toilet.

Sociaal
De locatie bevindt zich op 3 km afstand van een dorp met supermarkt , winkeltjes , restaurants , gezondheidscentrum met oa huisarts , lagere en middelbare school. Voor de landbouw biedt het dorp een dierenarts , een mechanisatiebedrijf en een landbouwcooperatie. Naar een kleine stad bedraagt de afstand 20 km , naar een grote stad 35 km.

Vraagprijs
Vraagprijs voor : 37 Ha grond in eigendom , bedrijfsgebouwen , woning, veestapel , tractoren en werktuigen, pachtovername en premierechten :  € 1.071.000 ,-  incl. makelaarskosten , excl. voorraden.

Nadere informatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Rentmeester.
Klik hier voor meer aanbod in Frankrijk.

 

 

 

 

 

 

Genoemde vraagprijzen zijn indicatief, niet contractueel.
Zaken, cijfers en prijzen in de tekst kunnen afwijken van de werkelijkheid.
Informeer naar de laatste stand van zaken per e-mail; info@avs-europe.nl
Of bel Annemiek: 0033-238 75 43 98