Loading...

Melkveebedrijf met 1 miljoen liter melkproduktie, 100 ha, omgeving Laval, departement Mayenne (53) Ref. JH/260

€ 844.515 inclusief makelaarskosten

Omschrijving

ONDER VOORBEHOUD VERKOCHT

Bij de boerderij behoort 100 ha land in pacht.

Rond de boerderij ligt in meerdere , mooie percelen 50 ha 50 ha uitstekende, goed bewerkbare leemgrond.

Op 2,5  km afstand ligt een perceel van 30 ha, gedeeltelijk hogere lichte leemgrond. Het perceel loopt in hoogte af naar een beekje. De strook grond langs de beek is vochthoudend, de hogere grond is droogtegevoelig. Met luzerne wordt hier toch een goede opbrengst verkregen. Dan is er op 1,5 km van de boerderij een perceel van 10 ha en enkele kleinere percelen. Voor Franse begrippen ligt de grond gegroepeerd en nabij! Alle grond heeft de bestemming bouwland of tijdelijk grasland. Bouwplan 2018: 30 ha tarwe,30 ha maïs, 7 ha luzerne en de rest is tijdelijk grasland ( Italiaans en Engels raaigras).

Er is een melkleveringscontract met Lactalis van 980.000 liter/jaar. Vorig jaar is daadwerkelijk 982.400 liter geleverd.

In de koop begrepen tractoren/werktuigen:  div werktuigen. Het meest waardevol > € 5.000 zijn de verreiker sept 2018 JCB, de voermengbak met frees, div bakken voor de JCB , Kieper 16 ton , tractor van 80 pk , wiedschoffel 8 rij maïs en zaaibedbereider 5 m.

Van een buurman wordt een tractor van 150 pk en een veldspuit gehuurd als daar behoefte aan is. Met een Cuma is er een contract tot eind september 2019 voor het voeren van het vee met een zelfrijdende voermengwagen. Naar wens kan het contract worden voortgezet of beëindigd. Voor al de overige werkzaamheden is er het loonbedrijf of de CUMA ( verhuur machines , zie foto 0200  MF tractor en mesttank 16 m3 gehuurd van de Cuma).

Bedrijfsgebouwen en veestapel.

Ligboxenstal 2.000 m2 met 120 ruime ligboxen op 1:20 m, voorzien van koematrassen, hoge opstap en knieboom. De loopgang hebben dichte vloeren voorzien van rubbermatten met daarop automatische hydraulische mestschuiven die elke 3 uur lopen.De mestschuiven lossen in een betonnen mestsilo. Als extra opslag kan er worden overgepompt in een foliebassin. Samen een opslagcapaciteit van 2.000 m3.

De melkkoeien worden gemolken met 2 De Laval melkrobots uit 2010. De melkveestapel bestaat uit 100 grote Holstein koeien met veelal een USA/Can genetische achtergrond. Een bovengemiddelde veestapel met mooi uierbeeld. Opm.: melkkwaliteit is uitstekend.

De ligboxenstal is in 2 gedeelten geconstrueerd. Een bestaande bovenbouw is in 2008 gekocht en verplaatst, in 2010 is de stal vergroot, gelijk met de komst van automatisch melken. Aan beide lange zijden is de stal voorzien van elektrisch verstelbaar windbreekgaas.

Verder zijn er stallen met strohokken voor jongvee voor in totaal 100 stuks. Er is opslag vaste mest in een betonnen silo 250 m2 met gieropvang.  Opslag is er voor silage in de vorm van 3 sleufsilo’s en voor stro en hooi in een hangar. In de hangar staan ook 2 graanopslagsilos voor opslag van 200 ton graan.

Losse krachtvoer producten kunnen met vrachtwagenlading tegelijk in overdekte cellen worden gestort.

De woning:

De woning ( 180 m2 ) is een boerenwoning met gelijkvloers: eetkeuken, grote woonkamer met open haard, slaapkamer en badkamer, groot bureau met aparte ingang. Op de etage zijn er nog 4 slaapkamers en een badkamer. Onder de woning bevindt zich een kelder op stahoogte. Het geheel kan een opfrisbeurt gebruiken, maar is zeker niet in slechte staat.

Bedrijfspremie:

Jaarlijkse subsidie bedraagt in 2018 ong. € 30.000,-

Algemeen:

Op dit moment is er een werknemer,  in deeltijd voor 50%, deze werknemer hoeft niet te worden overgenomen.

Op korte afstand, ong. 3 km, bevindt zich een klein stadje met alle voorzieningen als supermarkt, dokters, landbouwmechanisatie, een veterinaire kliniek, bakkers, restaurants etc. Op 20 km bevindt zich de grote stad Laval. Hier is een servicepunt voor de melkrobots.

 Vraagprijs:

Bedrijfsgebouwen, opslagen en woning op ondergrond, werktuigen, tractor, veestapel, melkautomaten, pachtovername 100 ha, leverings- en subsidierechten.

€ 844.515, incl. makelaarskosten, maar exclusief notariskosten en exclusief voorraden ( afhankelijk van moment overname ong. € 50.000,0)

Indien gewenst kan worden gesproken over aankoop van ong. 50 ha grond in eigendom ( = de grond op kleine afstand)

 

 

 

 

 

 

Genoemde vraagprijzen zijn indicatief, niet contractueel.
Zaken, cijfers en prijzen in de tekst kunnen afwijken van de werkelijkheid.
Informeer naar de laatste stand van zaken per e-mail; info@avs-europe.nl
Of bel Annemiek: 0033-7 86 28 07 79