Melkvee- en varkensbedrijf op 62 ha grond en 450.000 L melkreferentie, omgeving Domfront, departement Orne (61) Ref. IVH 315

€ 550.000 exlusief

Omschrijving

ONDER VOORBEHOUD FINANCIERING VERKOCHT

Structuur : Op dit moment is de rechtsvorm een EARL met 1 partner.

Land :   

De 62 ha grond, langlopende pacht.

De vruchtwisseling is hoofdzakelijk gebaseerd op gras en kuilmaïs. Er is 20 ha direct toegankelijk grasland voor de melkkoeien.

Gebouwen:

De stal heeft een ingestrooide potstal , met een dichte vloer achter de voerhekken , deze wordt door een mestschuif met touw getrokken mestschuif geschraapt.  Dan is er een ruime 5 m voergang met aan de andere kant de vaarzenstal ook op stro..

Aan het einde van de stal  is een diepe overdekte mestplaat.

Het gebouw is van hout met houten beschieting, licht en functioneel.

De wachtruimte en de melkstal bevinden zich in een ander gebouw dat er er vlak naast staat.  Dit is een  2 x 5 visgraat met automatische afname.

Aan de achterzijde van de schuur is een zeer grote sleufsilo voor kuilvoer, met een betonnen vloer en L-blok wanden.

Verder is er een loods van 100m² voor hooi en stro opslag en een loods waarin de graansilo’s staan.

Iets verderop staat de varkensstal gebouwd in  1986 met 560 mestplaatsen; er is een integratiecontract met Agrial. In het verlengde van deze stal staat nog een varkensstal uit 1990 met 300 speenplaatsen.

Op het bedrijf is een bron aanwezig waaruit al het drinkwater voor de dieren komt. Dit is een groot economisch pluspunt dat steeds belangrijker gaat worden.

Veestapel:

De kudde bestaat uit 65 PrimHolstein-koeien en ongeveer 50 vaarzen van alle leeftijden. Plus een tiental dieren om af te mesten.

De kudde heeft een goed genetisch niveau en wordt goed gevolgd.

Materieel : Het materieel  bestaat uit 2 Deutz tractoren, een verreiker, een voermengwagen die ook als stroblazer  dient, een melktaxi, een 13T kieper en diverse apparatuur voor de gewassen.

Woonhuis:

Het woonhuis is gelegen op de boerderij. Zeer mooi gerenoveerd, geïsoleerd en voorzien van dubbele beglazing in pvc kozijnen, centrale verwarming met een warmtepomp uit 2020.

Het heeft een  totale woonoppervlakte van 180m². Indeling is als volgt: :een open keuken, woonkamer, studeerkamer, badkamer en toilet, wasruimte en stookruimte.

Op de eerste verdieping zijn er 4 slaapkamers, een berging en een badkamer en toilet.

De binnenplaats is onlangs opnieuw aangelegd door Daniel Moquet en is omringd door bijgebouwtjes, een garage, kelder en een  klein bakhuis.

Situatie :

De boerderij ligt op het platteland met 1 buurman, op de grens van Mayenne en Orne.

Op 15 minuten van Domfront, waar alle voorzieningen zijn. Goed bereikbaar vanuit Nederland zonder door Parijs te hoeven rijden.

Prijs:

Voor 3 ha grond onder de gebouwen in eigendom, de stallen en het woonhuis; de uitrusting en het vee, de DPB en de overname van de pachten op 62 ha.

Prijs van € 550.000 (exclusief voorraden, exclusief notariskosten) + 6% gedeelde makelaarskosten (3% voor de verkoper en 3% voor de koper)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genoemde vraagprijzen zijn indicatief, niet contractueel.
Zaken, cijfers en prijzen in de tekst kunnen afwijken van de werkelijkheid.
Informeer naar de laatste stand van zaken per e-mail; info@avs-europe.nl
Of bel Annemiek: 0033-7 86 28 07 79