Goed draaiend melkveebedrijf op 98 ha, melkproduktie met akkerbouw omgeving Pouancé, departement de Mayenne (53). Ref. JH 289

€ 816.200 excl. kosten, exl. voorraden

Omschrijving

Te koop:

Goed draaiend melkveebedrijf met een akkerbouwtak. De bedrijfsgebouwen en woonhuis op een totaal van 1ha 85 ha zijn bij de verkoop inbegrepen. Er is 98 ha in pacht.

 Grond:

De goed bewerkbare vochthoudende leemgrond met hier en daar wat stenen. De gehele oppervlakte is ploegbaar. Het bouwplan 2020 bestond uit circa 46 ha wintertarwe, 30 ha snijmaïs en 22 ha tijdelijk en vast grasland. Er is drainage op 98 ha.

Ligging percelen:

Het bedrijf ligt in een regio waar de percelen begrensd worden door heggen. Deze zijn goed onderhouden en leveren daardoor dus geen problemen op. Er ligt 52 ha rond om de gebouwen, het geen het verweiden van de melkkoeien vergemakkelijkt.

De overige percelen, liggen op een afstand van circa 3 en 5 km.

Bedrijfsgebouwen:

Een grote ligboxen stal van 800 m² met 70 ligplaatsen en voerhekken voor 85 koeien. De stal staat in in verbinding met een 2 x 5 visgraat melkstal.

Daarachter staat een stal van 300 m² voor vaarzen en stro opslag. Deze stal staat in verbinding met een overdekte mestopslag van 440 m² en is ook aangesloten op de drijfmestopslag van 445 m3. Goed voor opslag van 3 maanden

Ook nog een afdak in verbinding met de oude gebouwen in totaal 770 m², voor droogstaande koeien en gekruiste vaarzen, Belgisch-blauw en opslag van granen en koolzaadschroot.

Twee hangars van respectievelijk 550 m² en 600 m² (vrij recent) voor materiaal, werkplaats, en opslag krachtvoer en kunstmest. Er zijn 3 silo’s voor inkuil: 1 van 800 m3, 1 van 500 m3 en 1 van 350 m3.

 Veestapel:

De veestapel bestaat uit 75 melkkoeien Prim’ Holstein die goed zijn voor een jaarlijkse melkproductie van 650.000 kg melk. Er zijn ongeveer 80 stuks jongvee, vaarzen en kalveren.

Werktuigen:

Zoals zoveel boeren in deze streek, doen ze beroep op een werktuigen coöperatie voor het inkuilen van gras en  snijmaïs. Voor de akkerbouw is al het materieel in gedeeld eigendom met een collega boer aanwezig.

Lijst van al het materieel is op aanvraag beschikbaar.

 Woning:

Het woonhuis van 186 m² is in goede staat met overal dubbele beglazing. Centrale verwarming op gasolie, en een openhaard. Moderne keuken, 4 slaapkamers, een badkamer met bad en douche, kleinere badkamer met dubbele wasbak en wc, woon en eetkamer van 50 m², groot bureau, wc naast bureau, bijkeuken en kelder. Garage met plaats voor 2 auto’s.

Woonerf voorzien van asfalt.

Locatie:

Het bedrijf ligt op de grens van de regio’s Bretagne en Pays de Loire in een gebied met volop infrastructuur voor zowel melkveehouderij als akkerbouw. Het dichtstbijzijnde dorp ligt op 3 km afstand, waar de eerste levensbenodigdheden te koop zijn. Zo niet ligt er op 9 km Pouancé met veel voorzieningen zoals o.a. scholen en supermarkten.

Bedrijfstoeslagrechten:

De bedrijfstoelage van 2020 bedroeg iets meer dan 27.700 €

Overige info:

Het bedrijf leent zich heel goed voor het installeren van jongere boeren.

De melkfabriek heeft al toegezegd dat het melk quotum verhoogd kan worden naar 800.000 kg melk, en gezien de plaats in de schuren, kan zonder al teveel investeringen de hoeveelheid melkkoeien verhoogd worden.

Vraagprijs voor:

Voor de woning en bijgebouwen, alle bedrijfsgebouwen op een oppervlakte van 1,85 ha, het materiaal, de veestapel en toeslagrechten en 98 ha pacht (180 € / ha): 816.200 €. Exclusief kosten en voorraden.

Bijkomende kosten: Notaris- en overdrachtskosten en makelaarskosten. Samen ongeveer 10 % van de koopsom.

Genoemde vraagprijzen zijn indicatief, niet contractueel.
Zaken, cijfers en prijzen in de tekst kunnen afwijken van de werkelijkheid.
Informeer naar de laatste stand van zaken per e-mail; info@avs-europe.nl
Of bel Annemiek: 0033-7 86 28/ 07 79