Goed draaiend bedrijf met vleesvee, vergister in de Dordogne (24) op ruim 240 ha. Ref. JH 313

€ 6.500.000 excl. kosten, exl. voorraden

Omschrijving

Te koop :

Vleeskoeien, die als kalveren worden opgekocht en afgemest van het ras Blonde d’Aquitaine; 500 plaatsen en gemiddeld 800 beesten per jaar, Het bedrijf verzorgt zelf het transport naar het abbatoire en de levering van vlees aan supermarkten en slagerijen.

Grond :

170 ha vrij zware grond in de verkoop.  70 ha pachtgrond die met de koop mee gaat. Ruim 80 ha gedraineerd en ruim 100 ha kan beregend worden met een pivot en haspels.

Ligging percelen :

De percelen liggen vooral rondom de gebouwen . De verste percelen liggen op 3 km afstand.

De bedrijfsgebouwen :

Twee recent gebouwde schuren die elk plaats bieden aan 250 dieren. De mogelijkheid bestaat een derde schuur te bouwen. Daarnaast staat een schuur met ziekenboeg Een hangar voorzien van zonnepanelen voor de opslag van stro en hooi. een schuur voor graanopgslag en een opslag voor krachtvoer. Op het terrein staat ook een hangar voor de opslag van materieel. Tenslotte nog een hangar met maisdroger en plaats voor de opslag van mais.

Op het bedrijf staat sinds 2019 een vergister met opslag voor gedroogde humus. Alle mest van het bedrijf en het eventuele graanafval van de cooperatie in de buurt  gaat naar de vergister.

Veestapel :

De veestapel bestaat uit koeien van het ras Blonde d’Aquitaine. De kalfvaarzen worden opgekocht en afgemest met maïs en andere granen afkomstig van het bedrijf.

Werktuigen :

Al het materrieel voor de bedrijfsvoering is aanwezig en verkeert in goede staat.

Een lijst van materieel wordt op verzoek toegezonden.

Locatie :

Het bedrijf ligt op ongeveer 1 km van een klein plaatsje met nagenoeg alle voorzieningen zoals supermarkten, veeartsen, artsen, apotheek, banken, winkels. en scholen .

Bedrijfstoeslagrechten :

De bedrijfstoeslagrechten voor 2021 bedroegen ruim €127.500 .

Vraagprijs :

De vraagprijs voor het geheel met alle gebouwen, materieel, 4 vrachtwagens, 170 ha grond en overname van 70 ha in pacht, veestapel : 6.500.000 € exclusief voorraden, exclusief notaris- en makelaarskosten 

Genoemde vraagprijzen zijn indicatief, niet contractueel.
Zaken, cijfers en prijzen in de tekst kunnen afwijken van de werkelijkheid.
Informeer naar de laatste stand van zaken per e-mail; info@avs-europe.nl
Of bel Annemiek: 0033-7 86 28 07 79