Dept. Indre (36) omg. Le Blanc Ref. IVH 294

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Voormalige geitenhouderij en 196 ha land , waarvan het grootste deel in biologische akkerbouw gelegen aan de zuidrand van het departement Indre.

Structuur
Dit bedrijf heeft zijn onroerend goed ondergebracht in een GFA , vergelijkbaar met een onroerend goed BV. De exploitatie van dit BIO akkerbouwbedrijf als ondernemingsvorm de EARL , te vergelijken met de Nederlandse maatschap , maar dan met aandelen . De maatschap kan worden overgenomen, ook overname van de GFA als vennootschap is mogelijk. Maar er is geen plicht , alles is bespreekbaar.

Grond
Het bedrijf beschikt over 148 ha aaneengesloten cultuurgrond , waarvan 80 of 100 ha in eigendom over te nemen. De overige 48 ha cultuurgrond is gepacht op langlopend contract. De grond laat zich in meerderheid omschrijven als goed bewerkbare zandige leemgrond met een pH van 6,5 . Het percentage leem bedraagt ong 25 % . De grond is stenenvrij. De percelen zijn vlak . Een oppervlakte van 25 ha kan beregend worden met 2 vaste pivots. Installatie van een derde pivot is voorbereid.  Op dit moment is de volledige produktie biologisch. Het bouwplan bestaat uit granen, tijdelijke gras/klavermengsel en graan/vlinderbloemige mengsels (alle produkten worden verkocht). Naast deze 148 ha is er 2 ha erf en ondergrond gebouwen.

Veestapel
Ter info: De veestapel is  verkocht.

Bedrijfsgebouwen
Er is een kapschuur van 2000 m² te gebruiken als veestal of anderszins. In 2008 is hier een wachtruimte met opdrijfhek en in een aanbouw een 2×24 stads melkstal met raprid-exit gerealiseerd. Een 2e gebouw van 1600 m² is ook te gebruiken als veestal. Er is ook een opslagschuur. Opslag van veevoer is buiten mogelijk op 2 kuilplaten, maar ook binnen in 2 graansilo’s van elk 20 ton of losgestort op een betonvloer onder dank. Het erf is doelmatig verhard met beton en et gravel.

Werktuigen en Tractoren
Op dit bedrijf wordt ploegen, zaaien, persen en dorsen in loonwerk uitgevoerd. Daarnaast gebeurt mest- en compost uitrijden, transport , en onkruid wieden met materiaal in gedeeld eigendom via een CUMA ( werktuigencoöperatie).
Niet in de koopprijs begrepen zijn de nog op het bedrijf aanwezige machines voor weidebouw en stalvoedering. Een complete lijst van te koop staande werktuigen is op aanvraag beschikbaar .

Woning
Er is een grote vrijstaande woning met veel raampartijen en daardoor een prachtig uitzicht op de landerijen in de koop begrepen. De woning kan direct worden bewoond. Het huis is als volgt ingedeeld : Een souterrain met grote garage, atelier en opslagkelder. Gelijkvloers en etage : entree , wc , 2 badkamers , een ruime woonkamer met open keuken en maar liefst 6 slaapkamers . Bijzonder zijn een grote overkapte veranda aan de voorzijde en een houten terras met verwarmd zwembad 5 x 10 m aan de achterzijde van de woning. Verwarming van zowel de woning als het zwembad draait op zonne-energie. De ondergrond voor de woning is inclusief een vijver vóór de woning en 2 mobil homes !

Locatie 
Het bedrijf ligt vrij binnen de grote kavel land. Een dorp met voorzieningen eerste levensbehoeften en basisonderwijs is er op 5 km afstand. Op 12 km afstand bevindt zich een grote plaats met scholen , basis en voortgezet , dokter ,supermarkten en andere voorzieningen .

Bedrijfstoeslagrechten
De bedrijfstoeslag over 2022 bedroeg ongeveer € 30.000,-.

Overige info
Dit bedrijf biedt een koper veel mogelijkheden. Indien gewenst kan de geitenmelkerij worden opgstart en uitgebreid. Er zijn ook mogelijkheden ee varkenstak op te starten. De hokken  zijn aanwezig. Er is naast akkerbouw ook de mogelijkheid een agro-toerisme tak op te zetten. Met de ontwikkeling van deze inkomstenbron is een begin gemaakt. Er worden 2 mobil homes verhuurd. Deze zijn bij de koop inbegrepen. De omgeving is geliefd bij vis-, natuur- en vogelliefhebbers.

Actueel:

Dit bedrijf is ook uitermate geschikt voor een uitgekochte Nederlandse of Belgische boer die nog een aantal jaren actief wil doorgaan als ondernemer met een eenvoudige bedrijfsvoering. Voordelen zijn dan het wonen op een mooie vrije locatie en het veel minder gebonden zijn aan je bedrijf.

Vraagprijs  € 1.200.000,-:  96 ha bouwland, 20 ha met 3 vismeren, 9 ha bos = in totaal 125 ha in eigendom, pachtovername 70 ha grond, bedrijfsgebouwen, woning incl. 2 ha ondergrond en 2 mobil homes, geitenmelkleverantierecht en bedrijfstoeslagrechten.

Let op! Vraagprijs is exclusief  veestapel, werktuigen, voorraden en exclusief notaris- en makelaarskosten.

Nadere informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Rentmeester.

Klik hier voor meer aanbod in Frankrijk.

 

 

 

 

 

 

Genoemde vraagprijzen zijn indicatief, niet contractueel.
Zaken, cijfers en prijzen in de tekst kunnen afwijken van de werkelijkheid.
Informeer naar de laatste stand van zaken per e-mail; info@avs-europe.nl
Of bel Annemiek: 0033-7 86 28 07 79