Loading...

Dept. Indre (36) omg. Le Blanc VERKOCHT

€ 1.580.000 exclusief

Omschrijving

Voormalige geitenhouderij en 196 ha land , waarvan het grootste deel in biologische akkerbouw gelegen aan de zuidrand van het departement Indre.

Structuur
Dit bedrijf heeft zijn onroerend goed ondergebracht in een GFA , vergelijkbaar met een onroerend goed BV .De exploitatie heeft als ondernemingsvorm de EARL , te vergelijken met de Nederlandse maatschap , maar dan met aandelen . De maatschap kan worden overgenomen, ook overname van de GFA als vennootschap is mogelijk. Maar er is geen plicht , alles is bespreekbaar.

Grond
Het bedrijf beschikt over 148 ha aaneengesloten cultuurgrond , waarvan 100 ha in eigendom over te nemen. De overige 48 ha cultuurgrond is gepacht op langlopend contract. De grond laat zich in meerderheid omschrijven als goed bewerkbare zandige leemgrond met een pH van 6,5 . Het percentage leem bedraagt ong 25 % . De grond is stenenvrij. De percelen zijn vlak . Een oppervlakte van 25 ha kan beregend worden met 2 vaste pivots. Installatie van een derde pivot is voorbereid. Op dit moment is de productie biologisch. het bouwplan bestaat uit granen ( voor de verkoop) , tijdelijke gras/klavermengsel voor de stalvoedering en graan /vlinderbloemigen mengsels , eveneens tbv de veevoeding. Naast deze 148 ha is er 2 ha ondergrond van de gebouwen

Veestapel
Ter info: De veestapel is inmiddels verkocht.

Bedrijfsgebouwen
Er staat voor de melkgeiten een mooie  veestal van 2000 m2 . Het betreft een strostal met ruime hokken (2,2 m2 / melkgeit . In 2008 is hier een wachtruimte met opdrijfhek en een 2 x 24 stands melkstal met rapid+exit gerealiseerd .  Een 2e veestal van 1600 m2 huisvest het jongvee, de bokken en de droogstaande geiten . Er is nog een dichte schuur ingericht voor de opfok van lammeren en een opslagschuur. Opslag van veevoer is buiten op 2 kuilplaten , maar ook binnen in 2 graansilo’s van elk 20 ton en losgestort op een betonvloer. Het erf is doelmatig verhard met beton en met gravel.

Werktuigen en Tractoren
Op dit bedrijf wordt ploegen, zaaien, persen en dorsen in loonwerk uitgevoerd. Daarnaast gebeurt mest- en compost uitrijden, transport , en onkruid wieden met materiaal in gedeeld eigendom via een CUMA ( werktuigencoöperatie).
Niet in de koopprijs begrepen zijn : 6 Tractoren ( van 50 tot 150 pk) en werktuigen voor grondbewerking , voor maaien , schudden en harken alsmede een opraapdoseerwagen . Een complete lijst van te koop staande werktuigen is op aanvraag beschikbaar .

Woning
Er is een grote vrijstaande woning met veel raampartijen en daardoor een prachtig uitzicht op de landerijen in de koop begrepen. De woning kan direct worden bewoond. Het huis is als volgt ingedeeld : Een souterrain met grote garage, atelier en opslagkelder. Gelijkvloers en etage : entree , wc , 2 badkamers , een ruime woonkamer met open keuken en maar liefst 6 slaapkamers . Bijzonder zijn een grote overkapte veranda aan de voorzijde en een houten terras met verwarmd zwembad 5 x 10 m aan de achterzijde van de woning. Verwarming van zowel de woning als het zwembad draait op zonne-energie. De ondergrond voor de woning is inclusief een vijver vóór de woning en 2 mobil homes !

Locatie 
Het bedrijf ligt vrij binnen de grote kavel land. Een dorp met voorzieningen eerste levensbehoeften en basisonderwijs is er op 5 km afstand. Op 12 km afstand bevindt zich een grote plaats met scholen , basis en voortgezet , dokter ,supermarkten en andere voorzieningen .

Bedrijfstoeslagrechten
De bedrijfstoeslag over 2018 bedroeg € 50.000,-, plus eiwitpremie ( € 5.000,-)

Overige info
Dit bedrijf is in zijn huidige vorm winstgevend genoeg om te worden overgenomen door 2 ondernemers. Indien gewenst kan de geiten melkerij worden uitgebreid . Er zijn ook mogelijkheden een varkenstak op te starten, de hokken zijn aanwezig. Er is ook de mogelijkheid om een tak agro-toerisme op te zetten. Met de ontwikkeling van deze inkomstenbron is een bescheiden begin gemaakt. Er worden 2 mobiel homes verhuurd , deze zijn in de koop begrepen. De natuur in de omgeving is geliefd bij visser , natuur- en vogel liefhebbers. Specialisatie in de richting biologische akkerbouw in combinatie met agro- toerisme kan overwogen worden. Verkoper heeft meerdere opties voor de verkoop zodat een start voor ondernemers met weinig eigen kapitaal tot de mogelijkheden behoort.

Vraagprijs  € 1.580.000,-:  116 ha bouwland, 20 ha met 3 vismeren, 9 ha bos = in totaal 146 ha in eigendom, pachtovername 50 ha grond, bedrijfsgebouwen, woning incl. 2 ha ondergrond en 2 mobil homes, geitenmelkleverantierecht en bedrijfstoeslagrechten.

 

Let op! Vraagprijs is exclusief  veestapel, werktuigen, voorraden en exclusief notaris- en makelaarskosten.

Nadere informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Rentmeester.

Klik hier voor meer aanbod in Frankrijk.

 

 

 

 

 

 

Genoemde vraagprijzen zijn indicatief, niet contractueel.
Zaken, cijfers en prijzen in de tekst kunnen afwijken van de werkelijkheid.
Informeer naar de laatste stand van zaken per e-mail; info@avs-europe.nl
Of bel Annemiek: 0033-7 86 28 07 79