Biologische boerderij met ANGUS koeien op 85 ha, departement Sarthe (72) Ref. IVH 309

€ 1.600.000 excl. kosten, exl. voorraden

Omschrijving

Structuur :

Momenteel is als juridische structuur gekozen voor een SCEA met 2 associes.

Land: 

De 85 ha grond die te koop wordt aangeboden, grenst direct aan de gebouwen. Het bouwplan is 100% grasland, dus hooi, kuilvoer en vooral weidegrond voor het vee.

Twee jaar geleden is er kalk op alle weiden gestrooid, zijn de heggen terug gesnoeid  en onderhouden en zijn er over een lengte van 6 km  nieuwe heiningen geplaatst met 4 rijen prikkeldraad.

De boerderij is sinds 2020 in de omschakeling naar een biologische bedrijfsvoering, dus de percelen zijn al biologisch en de veestapel zal vanaf mei 2023 biologisch zijn.

Gebouwen:

Instrooi stal  met een totale oppervlakte van 2240 m², houtbouw met houten beschotting, voorzien van voerhekken en scheidingshekken voor de kalveren; centrale voergang.

Ernaast staan 2 loodsen voor opslag van materiaal/hooi/ateliers van 270m² + 270m².

Een stenen schuur van 350m².

En iets verderop twee recente metalen loodsen voor hooi/stro opslag met een totale oppervlakte van 1220m².

Vee :

 De veestapel bestaat uit 50 raszuivere Black Angus-koeien en ongeveer 60 vaarzen van alle leeftijden en 25 ossen.  De stieren zijn Black Angus en Red Angus.

Op deze boerderij wordt het vlees  in detail verkocht op verschillende markten, dus elke week vertrekt er een dier en wordt het vlees versneden door een slager; vacuüm verpakt en een deel verwerkt tot worsten….ed.

Momenteel doen ze wekelijks 8 verschillende markten, maar het is mogelijk om het aantal markten te verminderen en een winkel op de boerderij te maken of te verkopen aan boerencoöperaties, rechtstreeks aan restaurants…

Een deel van de vaarzen en stiertjes is bestemd om als fokdieren te worden verkocht.

Materieel :

Het materiaal  is recent en goed onderhouden. De boerderij is zelfvoorzienend in de grasbouw. Een gedetailleerde lijst is op aanvraag beschikbaar.

Woonhuis:    

Het is gelegen op de boerderij , dus op kleine afstand van gebouwen; het huis is comfortabel met dubbele beglazing, betegelde vloeren met de authentieke tometten( terra cota tegel) en laminaatvloeren in de slaapkamers.

Het bestaat uit een hal, ruime woonkamer, ingerichte keuken, bijkeuken; boven 4 slaapkamers, een grote  lineaire kast, en een badkamer.

Er is centrale verwarming op gas en er zijn twee houtkachels.

Naast het huis bevindt zich een bijgebouw met een kantoor , die ook als gite kan dienen.

Situatie:

 De boerderij ligt op het platteland zonder directe buren, op de grens van de Sarthe en de Orne.

Het ligt op 15 minuten van de stad Alençon, waar alle benodigde voorzieningen zijn zoals o.a. scholen, universiteit, ziekenhuis.

Snelle toegang tot de snelweg ;en op 2 uur van Rungis.

Premies:    Het bedrag van het DPB is ongeveer €30.000

Prijs:      Voor 85 ha eigen grond, bedrijfsgebouwen en -woning;  materiaal  en vee € 1.600.000 (exclusief voorraden, exclusief notariskosten) + 5% HT makelaarskosten.

 

Genoemde vraagprijzen zijn indicatief, niet contractueel.
Zaken, cijfers en prijzen in de tekst kunnen afwijken van de werkelijkheid.
Informeer naar de laatste stand van zaken per e-mail; info@avs-europe.nl
Of bel Annemiek: 0033-7 86 28 07 79