Biologisch melkveebedrijf met 147 ha land en 455.000 kg leveringsrecht, omgeving Alençon, departement Orne (61) Ref. IVH 271

Prijs op aanvraag

Omschrijving

VERKOCHT*VERKOCHT*VERKOCHT

Omschrijving

Een melkveebedrijf met een absoluut vrije ligging, geen zichtbare buren. Recente Ligboxenstal en nieuwe kalverstal. De bedrijfsvorm is een individueel bedrijf en wordt gerund door het echtpaar. Alle grond is in eigendom, maar de overname is ook mogelijk op een langlopend pachtcontract. Het bedrijf is al meer dan 15 jaar biologisch en hier dan ook volledig op ingesteld. Er is een melkleveringscontract bij Lactalis Bio; bij overname is een vergroting van de referentie met 150.000L zonder meer mogelijk. Het bedrijf is financieel  zeer rendabel.

Grond:

De huiskavel bestaat uit 127 ha . De percelen liggen in een waaiervorm rond de gebouwen, ideaal voor de beweiding.  De andere 20 ha ligt aaneengesloten op 3 km en wordt gebruikt als maaiperceel. Alle grond , 147 ha, is in gebruik als blijvend grasland . De grondsoort is klei/leemgrond. De percelen  zijn mooi groot en goed onderhouden . De percelen zijn van elkaar afgescheiden door heggen die jaarlijks geklepeld worden. De percelen zijn niet gedraineerd.

Bedrijfsgebouwen:

De ligboxenstal voor melkvee dateert van  2011, dit is een ruime houtbouwstal met veel licht en goede ventilatie. De stal bevat 160 ingestrooide ligboxen en een flush systeem met drie bezinkputten . Er ligt een mestzak voor de opvang van dunne gier en er is een mestplaat voor de vaste mest.  De opslagcapaciteit voldoet aan de milieu-eisen .

De melkstal is een 2 x 8 SAC visgraat met automatische afname uit 2011. De melktank wordt gehuurd van de fabriek.

De centrale voergang is zeer breed ; de ene kant zijn de voerhekken voor de koeien en aan de andere zijde staat het jongvee. Deze zijn gehuisvest op stro in de voormalige melkveestal.

Voor de kleine kalveren is dit jaar (2019) een nieuwe stal gebouwd, een afgesloten gedeelte met eenlingboxen voor de kleinste kalveren en vervolgens groepshokken voor de ongeveer 50 kalveren. De kalverstal is ruim en voorzien van centrale voergang en grote deuren voor het voeren en uitmesten. Er is veel aandacht besteed aan ventilatie en isolatie.

Daarnaast is er nog een authentieke schuur voor wat opslag , een werkplaats en een kleine werktuigenloods.

Gras wordt ingekuild in rijkuilen op het erf.

Het erf is mooi ruim opgezet en is met steenslag verhard.

Veestapel :

De veestapel bestaat uit 110 melkkoeien , voornamelijk HF . De boer insemineert de koeien zelf en heeft een stier bij de pinken lopen. De veestapel is bij de melkcontrole. De gemiddelde melkgift BIO is ongeveer 4500L per koe/jaar op uitsluitend grasrantsoen.

Er worden aan het rantsoen slechts mineralen en zout toegevoegd.

De gemiddeld uitbetaalde melkprijs over 2018 bedroeg 47.7 cent/liter.

Verder is er jongvee in alle categorieën aanwezig. De veestapel telt in totaal rond 230 dieren.

Werktuigen en tractoren:

 In de koop begrepen zijn 3 tractoren ,waaronder 1  zeer recente Kubota . Er zijn werktuigen voor de weidebouw: maaier , schudder , hark en balenpers , het zijn keurig onderhouden en recente machines.  Er wordt voor de mest- en gierverwerking, het composteren e.d. beroep gedaan op een werktuigencoöperatie (Cuma), maar ook op loonwerkers in de buurt.

De woning: 

Op het erf staat een groot woonhuis, met een inpandige grote garage. De woning bestaat uit een woonkamer, een ruime keuken en op de etage 5 slaapkamers en een badkamer. Het huis ziet er netjes uit; op de vloeren van de  beneden verdieping overal tegels en op de verdieping houten parketvloeren. De keuken is eenvoudig van inrichting.

Er is centrale verwarming door het hele huis. De verwarmingsketel op dieselolie is net nieuw.

In het land staat nog een tweede woning, maar die is niet bewoonbaar zonder grote werkzaamheden.

Locatie:

Er ligt een dorp zonder voorzieningen op 2 km afstand, op 7 km ligt een stadje met de volgende voorzieningen ;  supermarkt , arts , scholen , veearts , een landbouw coöperatie en een landbouwmechanisatie bedrijf.

De grote stad Alençon is gemakkelijk bereikbaar en ligt op 30 km.

Bedrijfspremie:

De jaarlijkse subsidies bedroegen in 2018     € 34.000  ,-

Vraagprijs:

De vraagprijs voor :  Woonhuis , bedrijfsgebouwen met ondergrond,  machines , veestapel , toeslagrechten en pachtrecht op 147 ha landbouwgrond  “Op aanvraag”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genoemde vraagprijzen zijn indicatief, niet contractueel.
Zaken, cijfers en prijzen in de tekst kunnen afwijken van de werkelijkheid.
Informeer naar de laatste stand van zaken per e-mail; info@avs-europe.nl
Of bel Annemiek: 0033-7 86 28 07 79